08.02.2020  |  Interior  |  Design

Kvinnlig formgivning med attityd

Utställning i Stockholm under februari.

Misschiefs är en turnerande designutställning med tio svenska samtida, kvinnliga formgivare som har valts ut för sitt ”punkiga uttryck” och sitt sätt att arbeta i gränslandet mellan design, hantverk och konst. Utställningen hade premiär i Stockholm under Stockholm Design Week, i en tom våning i Bångska Palatset vid Stureplan, från 1883. Därefter kommer den att fortsätta till Milano (Miart/Salone del Mobile), Marseille (Manifesta, the EuropeanBiennal of Contemporary Art), London (London Design Festival) samt Paris (FIAC). För varje ny utställningsort deltar även en lokalt inbjuden designer.

Det som ställs ut är funktionella objekt som har tagits fram exklusivt för detta ändamål, i en begränsad upplaga av tre exemplar vardera. Vinsten från försäljningen av objekten och katalogen går till stiftelsen The Case for Her, som ska främja kvinnors hälsa runtom i världen. De medverkande formgivarna är: Anita Graffman, Anna Kraitz, Anna Nordström, Emma Marga Blanche, Farvash, Kitty Schumacher, Maja Michaelsdotter Eriksson, Märta Mattsson, Sara Szyber, Yngvild Saeter (gästdesigner i Stockholm) samt Åsa Jungnelius.

I utställningslokalen råder mobilförbud. Telefonen stoppas ned i en liten väska som tillhandahålls på plats. Inträdet är kostnadsfritt.

Misschiefs håller öppet i Stockholm den 4–22 februari 2020, 10.00-17.00, på Stureplan 6.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.