02.03.2018  |  Interior  |  Brukskonst

Ljusdesign på Lyngby-fötter

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Lyngby Porcelæn är i mångas ögon fortfarande synonymt med minimalism och det industriellt skulpturala i dansk porslinshistoria.

Även om Lyngby Porcelæn på senare år har lanserat nya formgivningar och nylanserat moderna klassiker som tar varumärket i en annan riktning än signaturdesignen ”Lyngbyvasen”, är Lyngby Porcelæn i mångas ögon fortfarande synonymt med minimalism och det industriellt skulpturala i dansk porslinshistoria. Ett DNA som inte heller i vårens nyhet förnekar sig och som är skapad i samarbete med designstudion Formgiverne. Bakom Formgiverne står Cecilie Toklum och Robert Larsen som sätter det klassiska Lyngby-uttrycket i en nutida kontext med en modern design på ljusstaken som hyllar den välkända vasen och uppmanar till att skapa en egen ljusskulptur.

Att arbeta vidare med designföregångare är ett kreativt erkännande som alla formgivare måste förhålla sig till. Inte minst i Danmark, där designarvet och klassikerportföljer är så omfattande att det kan vara svårt att skapa nytt utan synbara referenser till tidigare formgivningar. Det vet Cecilie Toklum och Robert Larsen, som med en bakgrund inom design, mode och bildkonst båda är specialister på att tolka ikoner på ett modernt sätt och som nu i samarbete med Lyngby Porcelæn har ett aktivt förhållningssätt till världen runt den ikoniska Lyngbyvasen. En värld som ständigt utökas med nya färger, material och produkter som bonbonjärer och lampor, men som fram tills nu inte har haft en ljusstake. Med vårens lansering av kronljusstaken åtgärdar Lyngby Porcelæn nu denna brist och bjuder in till ljusfest med två nya designer i olika höjder som förnyar de välkända Lyngby-räfflorna och skapar samlarlust.

  • Lyngby Porcelæn kronljusstake i vitt, blankglaserat porslin (H: 7 cm och 11 cm) finns i två höjder och kostar SEK 179,00 resp. 199,00 (rek. pris)

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.