09.09.2019  |  Interior  |  Branschnytt

London Calling

I mitten av september bjuder London in till designfest över hela staden under London Design Festival. Designjunction är ett av de viktigaste eventen under festivalen och bjuder på unika upplevelser, med allt från spännande utställare, intressanta diskussioner och interaktiva pop up-butiker och installationer, som har tagits fram utifrån nytänkande koncept om presentation och interaktion med besökarna.

Designjunction är Londons ledande destination för modern inredningsdesign och kultur. Mässan anordnas årligen under London Design Festival i september, denna gång från den 19 till 22 september 2019.

För nionde året i rad återvänder Designjunction till lokalerna i King’s Cross. 2018 lockade mässan över 27 000 besökare inom loppet av fem dagar. Denna gång kommer Designjunction att presentera en kurerad blandning av mer än 200 världsberömda varumärken inom möbler, design, belysning och teknologi, tillsammans med pop up-butiker, installationer och stora produktpresentationer.

Det krävs handling

Vi kan inte längre bara luta oss tillbaka och vänta på att någon annan ska agera i vårt ställe.

Temat för årets upplaga av Designjunction är (Re)act, vilket syftar på att det är viktigt att vi reagerar på det som händer i världen. Att vi tar ställning, som kan leda till handling. Vi kan inte längre bara luta oss tillbaka och vänta på att saker och ting ska gå sin gilla gång, eller att någon annan handlar i vårt ställe. Därför uppmanar Designjunction sina utställare till att agera och ta ställning till nya och annorlunda sätt att visa upp sin design och produkter för besökarna. Förhoppningen är att detta ska resultera i nytänkande monterkoncept och utställningar samt alternativa presentationer och lanseringar.

Därutöver kommer det också att finnas ett kurerat urval av specialutställningar, interaktiva installationer och pop up-butiker fördelat över tre centrala utställningsytor: Cubitt House, som bjuder på både nya och klassiska möbel- och belysningsvarumärken, Lewis Cubitt Park, där man kan uppleva nya talanger, samt West Handyside Canopy, som visar butiker och nya designers, som säljer allt från modeaccessoarer och elektronik till glas och keramik. Dessutom kommer King’s Cross Light Tunnel att för första gången utgöra scenen för Rado Star Prize Awards, medan Everyman Cinema kommer att vara värd för ett inbjudande föredragsprogram som har kurerats av design- och arkitekturskribenten Grant Gibson.

Designjunction x Designbase

Designbase har ingått ett mediasamarbete med Designjunction och är med på mässan som mediapartner. Vi kommer att rapportera både från skandinaviska och internationella utställare samt självklart ta pulsen på nytänkande och innovativa presentationer av allt från utställningar till produkter.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.