06.02.2019  |  Furniture  |  Belysning

Lysande papper

Ingegerd Råman designar lampor för Örsjö.

Formgivaren Ingegerd Råman är utbildad krukmakare och välkänd för sin glasdesign för bland andra Orrefors. I sin nya lampserie Virvel för Örsjö har hon för första gången arbetat i papper. Serien består av två taklampor vikta av runda pappersark från småländska Lessebo Handpappersbruk.

”Jag har alltid velat arbeta med papper och tack vare den nya tekniken med led-lampor har det blivit möjligt. Det finns en speciell skönhet i det tunna och skira pappret, en förgänglighet som jag uppskattar”, säger Ingegerd Råman.

www.orsjo.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.