06.03.2023  |  Business  |  Branschnytt

Møbelmessen Göteborg udvider

Både utställare och besökare var glada över att mässan var tillbaka i höstas. Det var bara en sak som fattades: mer tid. ”Därför fattade vi beslut att förlänga mässan från två till tre dagar nu 2023”, säger Jacob Ryder, affärschef på Möbelmässan Göteborg.

När möbelmässan i Göteborg hölls i september 2022 hade det inte arrangerats några mässor i branschen på nästan tre år, detta till följd av pandemin. Responsen var fantastisk: Nästan 2 000 besökare flockades från hela Norden, och de över 70 utställarna upplevde ett enormt tryck på sina montrar.

George Makdessi, ordförande för branschorganisationen MIBO som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan, har en tydlig vision.

”Vår ambition är att det ska vara Nordens ledande mässa, säger han. Många utställare ansåg dock att de inte hade tillräckligt med tid till alla besökare. MIBO har nu lyssnat på sina medlemmars önskemål och kommit fram till en klar slutsats: ”Vi fick en väldigt tydlig signal om att utöka formatet, främst genom att förlänga mässan med en dag. Vilket vi nu gör. Vi vill också utöka området. Bokningssituationen för 2023-mässan ser bra ut, med många utställare från Danmark, Norge och Finland.”

Möbelmässan Göteborg 2023 är nu planerad till 12–14 september, tisdag till torsdag. Jacob Ryder berättar: ”Med den feedback vi fick så kan vi säga att det var helt rätt beslut att ta. Utställarna behöver helt enkelt mer tid till sina kunder och vi är väldigt glada att kunna erbjuda en lösning genom att utöka till en tredagarsmässa. Vi ser också att det skapar möjligheter att utveckla mässan som mötesplats, få den att växa och bli ännu mer relevant för branschen.”

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.