02.07.2019  |  Business  |  Design

Maison&Objet offentliggör Designer of the Year

Ung fransk designtalang står som vinnare, som har tagit fram flera hotell- och restaurangkoncept.

Det är arkitekten Laura Gonzales, 37, som denna gång hyllas som Designer of the Year på Maison&Objet, och får ett eget område att ställa ut på.

Laura är utbildad på Malaquais School of Architecture i Paris och har drivit eget företag sedan 2008. Hon står bakom att göra om flera klassiska lokaler, som restaurang Alcazar, Hotel Christine och Brasserie La Lorraine. Därutöver har hon själv designat restaurangen 86 Champs, the Manko, butiker för skovarumärket Louboutin i Barcelona och Amsterdam samt Cartier-butiker i Stockholm, Zürich och London.

”Jag lägger stor vikt vid att aldrig göra samma sak två gånger”, förklarar Laura, apropå hennes unika kreationer, som kan ses som uppdateringar av klassiska referenser i kombination med generös hjälp från hennes omfattande och samtidigt mogna fantasi.

Ett levande showroom med spirande möbelkollektion

Laura Gonzalez har för tillfället fullt upp med ett nytt projekt, renoveringen av en herrgård i Vexin. Här vill hon skapa det hon kallar för ett ”levande showroom”. Det är en plats där hon planerar att välkomna kunder, hantverkare, kockar och journalister i ett rum där hon vill visa både vintagefynd och möbler från hennes nya kollektion, som består av soffor, lampor och bord. ”Mina möbler är väldigt mycket ’mig’. Allt är skräddarsytt…”. Möblerna kommer att presenteras sida vid sida med unika objekt, designade av konsthantverkare, som ett backgammon-bord i sten och en lampa av obsidian.  

Det ska utan tvivel bli spännande att se vad Laura hittar på för Maison&Objet-mässan, som äger rum i Paris den 6–10 september 2019.

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.