26.10.2017  |  Interior  |  Brukskonst

Maria Berntsen på mässingsfötter

Sponsrat innehåll Vad är detta?

När Holmegaard förra året lanserade serien LUMI introducerade det ikoniska glasvarumärket samtidigt ett helt nytt material – metall – i sitt stora sortiment med ljuskonst.

Maria Berntsen har designat åt Holmegaard i över 15 år, och inget tyder på att yrkesförälskelsen har tappat gnistan. Både Maria Berntsen och Holmegaard har länge fascinerats av glas och har en passion för modern bruksdesign, och båda parter vill utmana glasmaterialet och ta det till nya höjder. Serien LUMI, som såg dagens ljus första gången 2016, är resultatet av ett experiment som uppstod när Maria Berntsen började leka med runda färgprover i glas. Hon staplade dem, borrade hål i dem och böjde till sist till en metalljusstake åt dem, där ljus i olika höjder ger LUMI en skulptureffekt. En fullständig nytolkning av den klassiska ljusstaken.

Modern ljuskultur kommer dock inte undan dagens gyllene metalltrend. Därför har Maria Berntsen nu vänt blicken mot varm, vacker mässing och mot den traditionella femarmade träljusstaken, som är i metall och har fått skålformade manschetter på ljustrappan. 

Från skandinavisk folktro till sofistikerad ljusfest

Den traditionella ljusstaken som liknar en trappa är något de flesta känner igen, med det rödmålade träet och känslan av skandinavisk folktro. Det är med andra ord en bit äkta ljuskultur som Holmegaard nu nytolkar, och resultatet är både respektfullt och revolutionerande. Den gyllene och mjukt formgivna mässingen ger den klassiska ljusstaken ett helt nytt uttryck, som gör hemmet ombonat med massor av levande ljus och skapar ett intryck av moderna kandelabrar överallt där den iögonfallande ljusstaken får plats. Det kan vara i höstens och vinterns mörka fönsternischer, på matbordet eller hallbordet eller som en modern adventsljusstake, som räknar ned till julafton med stearinljus i intensiva färger som kontrasterar mot de snövita, matta glasmanschetterna.

Den gyllene metallkänslan gör att ljusstaken LUMI självklart inte bara kan användas under vintern och den härliga julen. Mässingstrenden är starkare än någonsin, och en gyllene look löper som en röd tråd genom hela bostaden, från armaturer till bestick, stolsben och småmöbler. Ett raffinerat inredningsgrepp som får stöd av den gyllene ljusstaken och ger den moderna inredningen gott om glamour.

Som ett komplement till höstens nya design lanseras den klassiska ljusstaken LUMI även i mässing. Den fyrarmade ljusstaken har platta, klara glasmanschetter som gör den användbar året om. Dock särskilt till jul, då LUMI enkelt ger hemmet lite trendig, annorlunda adventsstämning.

LUMI femarmad ljusstake (H: 11 cm) i mässing med vita, skålformade glasmanschetter kostar 999 SEK (rek. pris).

LUMI fyrarmad ljusstake (H: 10,5 cm) i mässing med platta, klara glasmanschetter kostar 899 SEK (rek. pris).

Glasmanschetter kan köpas separat i flera olika färger och kostar 39 SEK per styck (rek. pris).

Nyheten finns i handeln från början av september.

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.