30.01.2020  |  Interior  |  Belysning

Mjukt ljus

Matti Klenell designar för Iittala.

Under hösten breddade Iittala sin kollektion av dekorativa lampor med Virva, som har designats av Matti Klenell. Med sin präglade glasyta ger Virva ett överraskande mjukt ljus.

Virva är en bordslampa med en skärm tillverkad av munblåst glas, som vilar på en fyrbent metallsockel. Lampan har en markant rektangulär form med runda hörn, och glaset har en räfflad yta med ett abstrakt mönster. Skärmen kommer i två färger, mörkgrå och lin.

Lampan har ett markant mönster som skapas av den präglade form som glaset munblåses i. Varje linje är ingraverad en och en, vilket ger ett levande mönster. På den ena sidan samlar sig linjerna i en bladliknande struktur, medan den andra sidan täcks av horisontala linjer. Glasets luftiga och lätta form förhöjs ytterligare av en fyrbent sockel, som består av pulverlackerad aluminium.

www.iittala.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.