12.06.2020  |  Bloom  |  Outdoor

Naturlig gödning av mjölmaskgödsel

Luktfri näring för ute och inne.

Sommaren är här. Det innebär plantering av växter både ute och inne. Företaget Bug-Farm lanserar nu en ny typ av gödningsmedel, som är torrt till konsistensen och relativt luktfritt. Detta gör att medlet kan användas både inomhus och utomhus. Mjölmaskarna hos Bug-Farm utfodras med överskottsprodukter från närområdet, som morötter, mäsk från öltillverkning och vetekli från den lokala kvarnen. Gödseln kommer i pulverform. Den är luktfri och av god kvalitet, med bland annat NPK-ämnen och mikroorganismer. I och med att den är luktfri passar den både för krukväxter, balkong- och altanväxter samt växterna i trädgårdens rabatter.

Bug-Farm föder även upp mjölmask och andra insekter som används till matprodukter, vilket är tillåtet att sälja och konsumera i Danmark. Jämfört med köttproduktion ger produktion av insekter som protein- och näringskälla ett avsevärt lägre koldioxidavtryck och lägre konsumtion av vatten. Dessutom förbrukas betydligt mindre jord, och insekter kan leva av restprodukter som människor inte kan eller vill äta.

www.bug-farm.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.