28.07.2022  |  Business  |  Branschnytt

Nordic Capital återigen ägare till Ellos Group

Återtar ägandet från FNG

2019 ingick investmentbolaget Nordic Capital avtal om att sälja Ellos Group till FNG Nordic AB och indirekt till det belgiska bolaget FNG NV. Sedan försäljningen har Nordic Capital varit en indirekt minoritetsägare. I februari 2022 påbörjade Nordic Capital en process för att bli ägare i Ellos Group som en konsekvens av att bolagets tidigare ägare ansökte om att inleda ett insolvensförfarande i Belgien. Ägarprövningen som krävs för Nordic Capitals återtagande av ägandet i Ellos Group har därefter godkänts av Finansinspektionen.

”Beskedet att Nordic Capital återigen blir ägare till Ellos Group är mycket positivt. Vi känner Nordic Capital väl och ser fram emot att samarbeta med dem som ägare”, säger Hans Ohlsson, VD Ellos Group.

www.ellosgroup.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.