21.11.2022  |  Business  |  Branschnytt

Nya lagkrav för prisinformation

Nu måste lägsta jämförpris anges av handlaren

I september trädde ny lagstiftning i kraft som ställer hårdare krav på detaljhandlare att redovisa tidigare priser. Om en produkt säljs med information om att priset har sänkts måste handlaren, enligt Prisinformationslagens paragraf 7a, ange det tidigare lägsta pris som produkten haft under de senaste 30 dagarna före prissänkningen.

Typexempel på sådana prissänkningar där skyldigheten att ange tidigare lägsta pris aktualiseras är om man stryker över det vanliga priset för produkten och anger att produkten kan köpas för ett annat lägre pris eller anger en procentuell rabatt på produkten.

Mer information finns bland annat på Konsumentverkets sajt för företag.

www.konsumentverket.se/for-foretag/

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.