10.05.2023  |  Furniture  |  Design

Nya skalstolen Eternity

Skalstolen Eternity är tillverkad av avfallsmaterial och lanserades den här våren i två nya utföranden – en High Stool och en Swivel-version.

Eternity-kollektionen har designats av Space Copenhagen for Mater och är gjord i Maters patenterade, cirkulära avfallsmaterial Matek. Tekniken bakom Matek gör det möjligt att blanda plastavfall med fiberbaserade avfallsprodukter till ett helt nytt material – Matek – som kan formpressas till möbeldelar. Till Eternity-serien har man använt sig av plastavfall från Grohe samt kaffeavfall från BKI kaffe till det formpressade skalet.

”De möbler vi tillverkar i Matek får ett helt unikt uttryck eftersom materialet framställs genom att man kombinerar olika typer av avfall och återvunnen plast. Matek har ett djup och en materialitet som påminner om sten, terrazzo eller marmor, men som är något helt unikt”, säger Henrik Marstrand, grundare och Head of Circular Transformation.

www.materdesign.com

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.