10.08.2022  |  Business  |  Branschnytt

Nytt designevent i Århus

Aarhus Design Hub är ett nytt designevent som äger rum redan 1–2. september i Leendens stad. Planen är att Aarhus Design Hub ska vara ett årligt återkommande evenemang för proffs inom designbranschen.

Aarhus Design Hub är ett nytt designevenemang som äger rum 1–2 september, där branschen kommer att kunna uppleva kreativa inredningsmärken från Århus i Århus. Planen är att Aarhus Design Hub ska vara ett komplement till de befintliga mässorna och utställningsplattformarna.

De deltagande varumärkena har sina egna utställningar i olika showroom som ligger nära varandra.

”Århus har ett universum av fantastiska designvarumärken, och det vill vi visa”" säger Bine Malund Lind, som är initiativtagare till Aarhus Design Hub, en sammanslutning av varumärken som gått samman för att skapa ett designevenemang inom inredning, möbler och belysning för proffs.

”Aarhus Design Hub är överlag en hyllning till design, partnerskap, mångfald och staden Aarhus. Varumärkena som deltar är: STOFF Nagel, AYTM, By Wirth, DOKK16, ester & erik, KlipKlap, Kreafunk, Nordic Tales, Studio About , Taishō, Wabi Sabi Nordic, We Do Wood och Woodstyle.

”Idén till Aarhus Design Hub uppstod faktiskt under 3 days of design. Vi är ett antal kreativa designmärken som antingen är baserade i eller relaterade till Århus, och det vill vi gärna visa för branschen”, säger Bine.

Hon förväntar sig besökande branschfolk från hela Danmark såväl som från Sverige och kanske från norra Tyskland och konstaterar att många redan visat intresse.

Om anledningen till att Aarhus Design Hub nu blir verklighet säger Bine att staden Århus är förbisedd i branschen trots att det är landets näst största stad.

”Och det skulle vi vilja göra något åt”.

Därför är också planen att evenemanget ska vara årligt återkommande och att även andra företag som vill delta – även om de inte har anknytning till Aarhus – ska vara välkomna.

Några av de medverkande varumärkena ställer ut i sina egna showrooms och de nyetablerade företagen som ännu inte har egna showrooms lånar plats av de etablerade. 

”Vi ser inte varandra som konkurrenter utan som partners som tillsammans kan skapa något bra med Aarhus Design Hub”, säger hon.

Det är viktigt för Bine att slå fast att Aarhus Design Hub inte ska ersätta de mer etablerade mässorna och designevenemangen. 

”Som många andra såg vi också om verksamheten efter corona och vi kände att vi ville testa något nytt och att vi behövde ett mer showroom-orienterat event som Aarhus Design Hub, där vi samtidigt kan visa upp staden som vi älskar”.

Alla inblandade showrooms ligger relativt nära varandra och planen är att ha en segling mellan stadsdelen Aahus Ø och gatan Balticagade, som är de två ändpunkterna.

Under de två dagarna kommer det att hållas Design Talk på Aytm i Polensgade, där det även blir en avslutningsfest för utställare och besökare på torsdagskvällen.

www.aarhusdesignhub.dk

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.