24.04.2023  |  Interior  |  Belysning

Nytt liv åt plastavfall

Normann Copenhagen lanserar sin nya Pix Lamp-kollektion. Lampan är en omtolkning av den arketypiska sfäriska pendellampan som med sin igenkännliga och tidlösa silhuett utgör grunden till Pix Lamp-kollektionens design. Som kontrast till den välbekanta, enkla formen väcker lampans distinkta yta uppmärksamhet med sin unika sammansättning av 100 % plastavfall. Pix-pendeln finns att få i fyra olika storlekar som alla kännetecknas av sin eleganta förening av den klassiska runda formen och den okonventionella strukturen hos det granulerade plastavfallet.

Pix-lampan är inte bara estetisk design, den är också resurssnål. Till produktionen av lampskärmen används plastavfall i varierande nyanser av vitt, som blandas och granuleras innan det värms upp till exakt 120 °C. Det gör det möjligt att återuppvärma och återanvända materialet vid slutet av produktens livslängd, utan att för den sakens skull ändra materialets egenskaper. Denna speciella process möjliggör en cirkulär livscykel och bjuder samtidigt på en design som innebär att varje enkel lampskärm får sin egen unika färgkomposition. Materialets tjocklek bidrar till att Pix-lampan framstår som ogenomskinlig när ljuset är släckt. När ljuset tänds förvandlas materialets uttryck varpå ljuset från lampan ”lyser upp” det granulerade materialet och får det att framstå som transparent.

www.normann-copenhagen.com

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.