26.02.2020  |  Bloom  |  Trends

Odling med funktion trendar

Fyra av tio planerar att odla ätbart.

Det blir allt viktigare för svenskar att odlandet fyller en funktion, som att odla ätbart, samtidigt som en stark gemenskap idag byggs kring trädgård och odling. Det är en av slutsatserna i den första av fem delar av Plantagens årliga rapport Växttrender för 2020. Rapporten bygger på en kvalitativ undersökning och en konsumentundersökning med ett riksrepresentativt urval.

Varannan svensk uppges vara intresserad av odling och allra högst är intresset bland barnfamiljer. Fokus har skiftat från mer omfattande odling och trädgårdsarbete till att odlingen även bör fylla en funktion, så som att odla ätbara växter. Nästan hälften av konsumenterna (44 procent) planerar att odla ätbart inför kommande sommarsäsong.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.