22.03.2019  |  Kitchen  |  Outdoor

På väg i 4000 år – framtidens grill har just landat

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Det är den ultimata ALLT-I-ETT, där ugn, häll, grill samt rök- och ångugn kombineras på ett intelligent sätt i den nya 4-K-grillen från Everdure by Heston Blumenthal.

Med 6 temperatursensorer, intuitiv touch-kontroll och full airflow-kontroll, sätter denna revolutionerande grill nya standarder för exakt temperaturstyrning.  

Han har gjort det igen! Heston Blumenthal har konstruerat den perfekta grillen, där design, teknologi och funktionalitet bildar ramen kring 4K-grillen. Den är tillverkad av kraftig helgjuten aluminium, som garanterar en grill, som håller en hel människoålder. Invändigt och utvändigt har den all den hardware som du behöver: Touch-display, 2 x gjutjärnsgaller, 2 x galler i rostfritt stål (s304), 1x 33 cm pizzasten, vattenbehållare, invändig belysning samt koltång och grillgallertång medföljer.

Matlagningskonst med kol
Det kan vara utmanande att behärska grillning med träkol, men 4K-grillen från Everdure by Heston Blumenthal är tillverkad med en rad innovativa funktioner som guidar dig hela vägen genom, hur man grillar med träkol.

Tändning med en knapptryckning
Tack vare Fast Flame Ignition System™ är det enkelt att antända träkolet. Du behöver bara fylla kol i grillen, och därefter trycka på tändningsknappen. Det kan inte bli enklare.

Temperaturstyrning på 4K
4K är helt unik på detta område, och ger dig möjligheten att styra temperaturen på professionell nivå. När du grillar med träkol, är det helt naturligt, att värmen förr eller senare avtar under matlagningen. I 4K fyller man på träkol eller rökspån snabbt och lätt genom påfyllningsöppningen, som på ett smart sätt är placerad på sidan av grillen. Därmed undviker du att grillen mister värme, när locket öppnas.

Justerbara luftspjäll 
Förutom mängden träkol, kontrolleras 4K-grillen manuellt genom att justera de två luftspjällen.  

Luft ut – Övre luftspjäll: Kontrollerar värme & underlättar luftcirkulationen.
Luft in – Nedre luftspjället: Släpper in syre i brandkammaren.  

4K-grillen är utrustad med inte mindre än 6 temperatursensorer: 2 x fasta temperaturmätare för att mäta temperaturen inne i grillen, och 4 x avtagbara stektermometrar som anger, när din mat är färdig. Oavsett om du vill ”slow cook” vid låga temperaturer eller snabbsteka vid höga temperaturer, är 4K redo för utmaningen. Grillen är extremt allsidig, och kan kontrolleras exakt på gradtalet.  

4K-grillen är din nya grillmästare, som hjälper dig hela vägen under tillagningen. Den är utrustad med Bluetooth, och via appen kan du både kontrollera temperaturen, se alarm, få tips och tricks samt recept på läckra rätter. Om du väljer ett recept från appen, blir du guidad genom hela processen. Du får stegvis veta, vad du ska göra, och om temperaturen är för hög eller utluftningen för låg, berättar grillen detta för dig, och anger dessutom hur inställningarna ska göras för att garantera ett perfekt resultat.  

4K är inspirerad av den 4000-åriga traditionsrika Kamado-stilen med handgjord keramik till matlagning. Den är utvecklad med ett öga för den antika tekniken, kombinerat med nutidens intelligens och teknik. Det är framtidens grill idag. Du ska bara fundera på om du kan tänka dig den i graphite, stone, mint, orange eller röd….

Rek. försäljningspris: SEK 27 999,-

Läs mer här: https://www.everdurebyheston.se/product/4k
Länk till high-res bilder:  http://media.witt.dk:8080/_NbYjInmTjfn3mR
Länk till YouTube-video: https://www.youtube.com/watch?v=NbzUrEC_Tps

För ytterligare information kontaktas:

Ture Vester
Product Manager
Tlf: +45 21 31 55 51
Mail: tuv@witt.dk

Mer från Witt Sverige AB

Witt Sverige AB

www.wittsverige.se

Witt A/S är Nordens starkaste brand house. Vi representerar och har agentur för en lång rad internationella varumärken, men utvecklar och distribuerar också produkter under eget namn. Gemensamt för våra många olika varumärken är, att de utvecklar exklusiva produkter och apparater till hemmet med fokus på god design. Witt har bl.a. utvecklat sin egna serie av hårda vitvaror i strömlinjeformad, nord…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.