10.11.2021  |  Business  |  Branschnytt

Pandemirestriktioner slog hårt mot köpcentrum

E-handeln knep försäljning

Den senaste köpcentrumkartläggningen från HUI Research visar att den totala omsättningen i köpcentrum och handelsområden i Sverige minskade med 5,9 procent under 2020. Handelsområden visade sig vara bättre rustade för en pandemi och landade på en svag tillväxt om 0,1 procent. Bakgrunden är pandemirestriktionerna som ledde till stora förändringar i konsumenternas beteende och rörelsemönster. Som resultat av detta såg 2020 den största tillväxten av e-handeln hittills, en ökning med 40 procent, vilket drabbade både köpcentrum och handelsområden som hade tuffa pandemirestriktioner. Totalt minskade omsättningen i köpcentrum och handelsområden med 5,9 procent, men det finns stora variationer köpcentrumen emellan och det finns ett antal handelsplatser har haft en bra omsättningsutveckling trots den totalt sett negativa utvecklingen.

Handelsområdenas omsättning ökade under 2020 med 0,1 procent. Utbudet domineras generellt av dagligvaruhandel respektive hem- och fritidshandel som har stått relativt stadigt under pandemin.

www.hui.se

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.