24.09.2018  |  Interior  |  Brukskonst

Paradisverkstaden i samarbete med tidningen Lantliv

Ny keramikkollektion med inspiration från det moderna lantköket.

Under Formex i augusti lanserade Paradisverkstaden ett designsamarbete med tidningen Lantliv. Paradisverkstaden c/o Lantliv, som kollektionen heter, består av nio delar: ett uppläggningsfat, en mattallrik, en pokebowl, en liten skål, en karaff samt fyra spilkumskålar i olika storlekar. Den kommer i fyra färger (vit, havre, grå och grafit) som går att kombinera med varandra för en levande dukning. Precis som alla Paradisverkstadens övriga produkter tillverkas den nya kollektionen i företagets ateljé på Öland, där allt gods drejas och glaseras för hand. Kollektionen är ugnsfast samt tål mikrovågsugn och maskindisk.

”När vi fick frågan från Lantliv om vi ville samarbeta lät vi oss inspireras av det moderna lantköket. Vi tänkte tunt drejat, användbart bruksgods. Resultatet har en mjuk, enkel, funktionell form som vi är väldigt nöjda med, säger Hannah Paradis från Paradisverkstaden.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.