14.10.2019  |  Kitchen  |  Branschnytt

Pebble Margrethe Bowl från Rosti

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Stilikon i nya kläder fra F&H Scandinavia

En klassiker blir aldrig omodern. Låt oss konstatera det en gång för alla! Genom åren har den ikoniska Margrethe skålen sålts i mer än 25 miljoner exemplar världen över, prytt frimärken och tillhört inventarierna på MoMa i New York. Och så har den skapats av en kungason.

På beställning av Rostis ”fäder”, Rolf Fahrenholtz och Stig Jørgensen, ritades Margrethe skålen på Sigvard Bernadotte, son till kung Gustav VI Adolf av Sverige, och Acton Björns arkitektbyrå i Köpenhamn på 50 talet. Fahrenholtz och Jørgen sen hade året innan gjort förarbetet och frågat hemmafruar runt om i landet om råd. Den perfekta skålen skulle ha en hällpip och vara tillräckligt stor för att man både skulle kunna vispa och röra i den.

Arkitektbyrån träffade mitt i prick och en stjär na i hushållet var född. Namnet som den fick var Margrethe. Uppkallad efter Bernadottes brorsdotter. Gårdagens tronarvinge. Nuvarande drottningen Margrethe.

Sedan dess har Margrethe skålen bott i de flesta hem och varit ett viktigt köksredskap när det ska bakas bullar eller ingredienserna till en kaka ska blandas. Med en mer modern framtoning har den ”gamla damen” med tiden fått nya kläder och finns nu i en samtida kampanjset med tillhörande praktiska lock.

Med gnistrande Pebble färger i svart, vitt, grönt och terrakotta har den nya Margrethe skålen inspirerats av naturen. Av sandkorn och småsten som slipats släta av havet. Den matta finishen står i stark kontrast till den blanka insidan och fångar en tidlös, skandinavisk look.

Liksom den klassiska skålen är även denna tillverkad av melamin härdplast som behåller formen även i kontakt med varma livsmedel. Och du kan därför lugnt sätta in den i diskmaskinen.
Fullända setet med grytskedar i samma färg och finish.

2L + 3L med lock
DKK: 399,00 NOK: 499,00 SEK: 549,00

Mer från F&H of Scandinavia AB

F&H of Scandinavia AB

www.fh-ab.se/

  • info@fh-ab.se
  • 8446 3344
  • Kanalvägen 18, 5tr 194 61 Upplands Väsby

Skandinaviens ledande brand & trading house F&H-koncernen är Skandinaviens största grossist inom järnhandeln med mer än 30 varumärken och över 8 000 olika varor i lagret. F&H har 233 anställda i Stockholm, Oslo och Kina, och huvudkontoret ligger i Viborg i Danmark. Innovation står alltid i centrum i hela koncernen. Genom att ständigt utveckla, hitta och marknadsföra nya produ…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.