16.04.2019  |  Interior  |  Design

Piero Fornasetti visas på Artipelag

Första kompletta utställningen i Sverige.

I sommar öppnar konstmuseet Artipelag i Stockholm en utställning med verk av den italienska konstnären och designern Piero Fornasetti (1913–1988). Det blir den första utställningen i Sverige som inkluderar hela Fornasettis konstnärliga spektrum, av måleri, teckning, grafisk design, möbler, designföremål och installationer. Dessutom visas samtida kreationer av Pieros son, Barnaba Fornasetti.

Piero Fornasetti föddes och tillbringade större delen av sitt liv i Milano, som var en viktig inspirationskälla för hans skapande. Han började läsa konst på Accademia di Brera men avbröt sina studier där för att istället studera konsthantverk. 1933 blev han upptäckt för sina tryckta sidenscarves på designutställningen Milanotriennalen av arkitekten, redaktören och kulturpersonligheten Gio Ponti, som fick stor betydelse för Fornasettis framtida karriär. 1951 lanserades den första tallriken i serien Tema e Variazioni, med operasångerskan Lina Cavalieris ansikte i olika skepnader, vilket efterhand kom att bli ett av hans mest kända och framgångsrika motiv.

Utställningen Fornasetti Inside Out Outside In visas den 14 juni 2019 till den 26 januari 2020 på Artipelag utanför Stockholm.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.