21.02.2023  |  Business  |  Trends

Positiv stämning på Formland

Under Formland Spring 2023 fullkomligt överöstes inrednings- och designbranschen av ny kunskap och de senaste produkterna, och rustades därmed för framtiden. Flera nyheter var på tapeten. Nya datum, ny koncepthall och ny utställning. Den här gången hade Formland 315 utställare, varav fler än 80 var Faga-medlemmar.

Formland Spring 2023 presenterade många nyheter, som var och en för sig bidrog till att den traditionsenliga inrednings- och designmässan höll sig i tiden. Det står klart efter att mässan för 77:e gången tackat för sig, efter tre dagar fulla av aktivitet och inspiration.

”Jag blev mycket positivt överraskad. Det var en fantastiskt bra stämning och alla de utställare och besökare jag pratade med var nöjda.” Det säger Flemming Andersen som är projektchef på Formland, efter en mässa med nya datum, nytt antal dagar, ny struktur och nya områden tillägnade hållbarhet samt mode och livsstil.

”De nya ändringarna blev en succé. Circular Formland Days-området med fokus på cirkulär design fick väldigt många besökare, och utställarna i vår nya mode- och livsstilshall var också nöjda. Så det råder inget tvivel om att vi kommer att fortsätta utveckla den delen av mässan.

De nya datumen och antalet dagar var en stor snackis under senaste Autumn-mässan, och Flemming Andersen kan nu i efterhand säga att de nya mässdagarna, som kortades ner med en dag, i det stora hela togs emot väl. ”Det fanns en del utställare som var lite spända inför mässan, men när vi stängde ner var uppfattningen rent allmänt att det fungerade.”

Dock vill man från Formlands håll säkerställa att alla för komma till tals i samband med nya datum och en framtida tredagarsmässa. Därför skickar de ut enkäter till alla utställare och besökare.

”Först och främst vill jag tacka alla besökare som kom till mässan med en så positiv inställning. Vi såg ökad omsättning i kaféerna, samtliga workshops var utsålda och det fanns ett engagemang som i det stora hela översteg våra förväntningar.”

Flemming menar att den positiva stämningen delvis kom sig av att mässan hölls i tre dagar i stället för fyra. ”Det säger sig självt att det är någonting positivt att det är livat mestadels av tiden. För det är nästan i sakens natur att det alltid finns en dag som blir lugnare än de andra.”

8 167 besökare

Det kom fler än 8 000 besökare till Formland den här gången, och även om Flemming Andersen gärna hade sett att fler strömmade in genom entrén i mässcentret Herning är han nöjd. ”Det tenderar att vara så att inköparna från butikerna kommer, men att det inte följer med så många medarbetare. Samtidigt finns det fortfarande många butiker som har det svårt eller fått stänga.”

Georg Sørensen, vd på mässcentret Herning, tycker också att Formland-mässan gick bra.

”Vi är glada för den trevliga och framåtblickande mässtämningen på Formland. Det vill vi tacka både utställare och de 8 163 besökarna för. Vi är också mycket glada för det positiva mottagandet av nya ”Formland Circular Days” och ”Fashion & Lifestyle”, och är tacksamma för all feedback från både utställare och samarbetspartner. Och så ser vi fram emot att tillsammans fortsätta utveckla Formland.

”Flera av utställarna var lite spända, men all feedback jag fått från dem har varit positiv. De blev väldigt nöjda – alla fick nya kunder och vill delta igen. När man håller en sådan här livsstilsmässa, som jag väljer att kalla Formland, är det helt naturligt att man följer detaljhandelslandskapet, och därför blir vår uppgift till nästa gång att göra mässan ännu bättre och ännu större, med fler varumärken och utställare. Det ser jag fram emot och det gör även utställarna.”

Formland Autumn 2023 hålls 20–22 augusti i MCH (Messecenter Herning).

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.