14.06.2022  |  Interior  |  Tabletop

Premiär för delvis återvunnet porslin

Iittala minskar avfall med återvinning

I höst presenterar Iittala det allra första porslinet tillverkat av delvis återvunnet material. Koppen Teema består av 15 procent återvunnet material och resterande i nytt råmaterial för att säkerställa kvaliteten. Företaget arbetar vidare i samarbete med andra aktörer i leveranskedjan för att kunna öka mängden återvunnet material i den keramiska massan. Syftet med investeringarna i cirkularitet är att minska förbrukningen av nytt material, minska mängden avfall och minska belastningen på miljön.

www.iittala.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.