27.05.2022  |  Business  |  Branschnytt

Royal Design köper AndLight

E-handelsgruppen förstärker erbjudandet på belysning

Royal Design Group, en del av Egmontkoncernens affärsdivision Story House Egmont, förvärvar det danska e-handelsbolaget AndLight som är inriktat på high-end-belysning och inredning. AndLight har de senaste åren haft en stark tillväxtresa och finns i dag på 17 marknader över hela Europa med lokala nätbutiker i bland annat Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Österrike, Polen, Frankrike och Storbritannien.

Royal Design Group hade sitt bästa år någonsin 2021 med en omsättning på 1,3 miljarder SEK. AndLight fortsätter som en självständig enhet under Royal Design Group, som sedan tidigare omfattar RoyalDesign och Rum21.

”Med AndLight ombord får vi en starkare närvaro i Danmark och blir marknadsledande inom designbelysning i Norden. Det ger oss samtidigt en solid plattform för ytterligare tillväxt i Europa. Vi har en stark position när det kommer till att samarbeta med lokala och globala varumärken och kan hjälpa dem att berätta och nå ut med sina varumärkeshistorier”, säger Magnus Pettersson, CEO för Royal Design Group.

AndLights grundaren Chris Høiriis, CEO och delägare Mads Saabye Jørgensen, samt CMO och delägare Gustav Lauritzen fortsätter hos AndLight efter försäljningen till Royal Design Group.

www.storyhouseegmont.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.