13.02.2020  |  Interior  |  Design

Samtida finsk formgivning

Ambulerande utställning på Finlandsinstitutet under våren.

Under våren visas utställningen Wild at Heart på Finlandsinstitutet i centrala Stockholm. Utställningen har kurerats av Tero Kuitunen, med syftet att bland annat lyfta fram mångsidigheten i samtida finsk formgivning, där lekfullhet och humor ska gå som en röd tråd. Den är uppbyggd kring tre teman: Raw Beauty, Social Impact och Wild Humor. Medverkar gör elva formgivare, som alla kan sägas arbeta i gränslandet mellan konst och design, ”med vilda hjärtan och öppna sinnen”.

Wild at Heart invigdes som en del av Stockholm Design Week och pågår i Stockholm till och med den 4 april. I samarbete med Finlands ambassad i Stockholm, Business Finland, Arkdes och Stockholm Design Week genomförs också sidoprogram med olika aktiviteter. Från Stockholm fortsätter utställningen till Tokyo samt till Habitare-mässan i Helsingfors. Tidigare, under 2019, har den även visats i samband med Vienna Design Week och i Budapest. 

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.