23.10.2019  |  Bloom  |  Design

SARABAND – En serie av Göran Wärff

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Få har en sådan känsla för glasmassan som Göran Wärff, som alltid värnat om de klassiska mästarkunskaperna inom glasblåsning och slipning.

Ljusets spel i de klara glasvolymerna och de oändliga optiska fenomen som uppstår då glaset bryter ljuset är ett ständigt återkommande tema i Göran Wärffs produktioner.
Utöver glaset i sig själv är naturen, och ljusets spel i naturen, hans andra huvudsakliga inspirationskälla.

”Den glödande glasmassan inne i ugnen lockar mig till upptäckter. Varje anfång ger mig på nytt lusten att förmedla upplevelsen av glasets magi. Att göra ett stycke glas till bärare av ljuset, havet och luften. Jag vill skapa en boning åt ljuset, värmen och det sinnliga.”

Mer från Orrefors Kosta Boda AB

Orrefors Kosta Boda AB

kostaboda.se

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Vårt glas är färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.Våra formgivare hör till de mest erkända inom sitt område, inte bara i Sverige utan i världen. Gemensamt för dem är lusten at…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.