18.07.2019  |  Interior  |  Textil

Tioårsfrirande i hållbarhetens tecken

Shyness Interior lanserar exklusiv kollektion av enbart spillbitar.

Det svenska textilföretaget Shyness Interior fyller tio år under 2019 och firar bland annat genom ett designsamarbete med modeskaparen och skräddaren Judith Fjellstedt, som har designat fyra exklusiva påslakanset enbart baserade på restbitar.

Genom åren har Shyness Interior samlat sina spilltyger och dessa används nu för den limiterade kollektionen, med Judith som står för idé och ateljésömnad. Lakanen kommer endast att lottas ut bland varumärkets kunder, där överskottet av aktiviteten tillfaller Käringöns Hembygdsförening.

Shyness Interior har från starten haft ett starkt fokus på hållbarhet. Nästa steg i det arbetet är lanseringen av företagets hållbarhetsmodell 2.0, som förutom hållbar design även innebär att fasa ut plaster i förpackningar, för att ersätta med material som har lägre miljöpåverkan.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.