10.06.2019  |  Interior  |  Accessories

Silvriga siluetter

Georg Jensen presenterar ny inredningskollektion i rostfritt stål.

Den amerikanska formgivaren Kelly Wearstler har designat kollektionen Frequency för Georg Jensen, som kombinerar organiska former med ett stramt material och åstadkommer moderna siluetter. Kollektionen inkluderar en vas, två skålar, små och stora hurricanes i munblåst glas samt en skulptural centerpiece. Den är framtagen för att användas både ute och inne samt har inspirerats av Kaliforniens dramatiska kustlinje och samspelet mellan vatten, vind och ljus i dessa områden.

De blankpolerade ytorna fångar och speglar ljuset i rummet samt ger objekten värme och glöd. ”Siluetterna rymmer en inre energi, en levande rörelse, som kommer till liv genom de vackra vecken i stålet”, säger designern själv om sin kollektion.

www.georgjensen.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.