10.06.2022  |  Business  |  Branschnytt

Sthål fyller 10

Premiärserien Arabesque lever vidare

2010 sa kreatörerna Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg upp sig från sina respektive arbeten för att skapa någonting nytt. Två år senare lanserades premiärkollektionen från det nystartade företaget Sthål, keramikservisen Arabesque. I år firar den skånska designduon 10-årsjubileum för varumärket.

”Vi har alltid arbetat med färg och form. Vi skapade Sthål eftersom vi älskar keramik och den handgjorda känslan. Därför väljer vi ofta effektglasyrer som under bränningen kan reagera lite olika från gång till gång, vilket gör att vår keramik ibland varierar en aning i färg och utseende. För oss är det en del av magin med Sthål”, säger grundarna.

sthal.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.