03.11.2021  |  Furniture  |  Design

Stipendium till nytänkande designer

Sara Szyber uppmärksammas av Axel Larssons Minnesfond

Möbelformgivaren och inredningsarkitekten Sara Szyber fick på Föreningen Svensk Forms födelsedag den 6 oktober 2021 ta emot stipendium på 20 000 kronor ur Axel Larssons Minnesfond. Stipendiet delades ut av Svensk Forms stipendienämnd via VD Mats Widbom, under högtidliga former i Svensk Forms bibliotek på Skeppsholmen i Stockholm. I motiveringen lyfter juryn fram Sara Szybers förmåga att utifrån svensk möbeltradition ta ut en ny riktning genom eget formspråk och nya produktionstekniker, som i fåtöljen Check Mate.

”En av mina drivkrafter i framställningen av möblerna har varit att sammanföra det handgjorda och hantverksmässiga med industriell teknik. Jag känner mig mycket hedrad och glad över att motta stipendium ur Axel Larssons Minnesfond”, säger Sara Szyber.

svenskform.se

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.