31.05.2022  |  Interior  |  Brukskonst

Stockholm Craft Week växer

Sveriges största event för samtida konsthantverk pågår 6–9 oktober

Den 6–9 oktober slås dörrarna upp till Stockholm Craft Week. Evenemanget, som startade 2019, har snabbt etablerat sig som en ständigt växande kulturaktör. Bakom satsningen står Konsthantverkscentrum, Konsthantverkarna och Svensk Form. Premiäråret lockade 6 300 besökare och för 2021 års genomförande hade besökarantalet ökat till över 11 450. 

I årets preliminära program finns ett sextiotal olika aktörer med en mängd programpunkter. Några tydliga tendenser är ett ökat internationellt intresse, ett brett engagemang från de högre utbildningarna samt att textilkonsten är på stark frammarsch. Ett koncept från i fjol som återkommer även i år är Craft Tour, en buss som guidar besökare till utvalda programpunkter.

”Det är verkligen glädjande att se all kreativitet och skaparkraft som årets deltagare i Stockholm Craft Week bidrar med. Svenskt konsthantverk ligger i framkant och visar att omsorgsfullt gestaltade och hantverksmässigt utformade verk med unika uttryck fyller ett behov i vår tid, säger Mats Widbom, VD Svensk Form.

Programmet presenteras i sin helhet i september.

stockholmcraftweek.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.