07.07.2022  |  Interior  |  Trends

Svensk Form delar ut stipendier

Stipendiater inom möbeldesign, illustration och textilkonst

Varje år delar föreningen Svensk Form ut ett antal stipendier. I år presenteras tre stipendievinnare och dessutom ett hedersomnämnande ur Axel Larssons Minnesfond. 

Textilkonstnären Cecilia Wirell tilldekas 50 000 kronor ur Björkmans, Hamelmanns och Rundqvists fond för att fortsätta utforska jacquardtekniken inom sin verksamhet. Illustratören och författaren Jasmine Berge tilldelas 25 000 kronor ur samma fond för att utforska den japanska bild-, bok- och seriekulturen. Möbelformgivaren Fredrik Paulsen tilldelas stipendium ur Axel Larssons minnesfond för sitt outsinliga driv att finna rätt möbel för rätt rum. Möbelförmgivaren Marie-Louise Hellgren tilldelas ett hedersomnämnande ur Axel Larssons minnesfond för hennes betydande roll som pionjär i att ta möbeldesignområdet framåt i en hållbar riktning.

www.svenskform.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.