19.06.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Tarkett lanserar pilotprojekt för återvunna trägolv

Ett led i arbetet med cirkulär omställning.

Moderna parkettgolv utgör 95 procent av den svenska trägolvsmarknaden. De tillverkas med ett översta skift av ek eller annat ädelträ samt ett mellan- och bottenskikt av furu och gran. Ekråvaran är tung att frakta och kräver mycket energi för torkningsprocessen. Svenska Tarkett har nu presenterat ett pilotprojekt med återvinning av gamla trägolv, som ett led i företagets arbete för hållbarhet och cirkulär omställning.

Golven som utgör råvara i pilotprojektet är massiva ekgolv från en industrilokal i franska Croix, som installerades på 1970-talet. De har nu rensats på spik, annan metall och fuktangripna delar, för att sedan omarbetas till slitskikt som passar den nya designen. De färdiga golven har bland annat använts i AMF Fastigheters nya kvarter Stockholmsverken. I höst lanserar Tarkett dessutom en kollektion helt baserad på slitskikt av återvunnen ek.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.