05.03.2018  |  Interior  |  Brukskonst

Textil för Råkost

Sponsrat innehåll Vad är detta?

I samarbete med Rå presenterar Juna nu en ny, funktionell vårkollektion som är dedikerad råheten och autenticiteten.

Bornholm är i folkmun känt som ”Solskensön”, men det är inte bara vädret som ler på den lilla ön. Bornholm bär på en stark tradition för hantverk och livsmedelsproduktion som har tagit denna klippö in i den gastronomiska superligan och gjort Bornholm till en kulinarisk hotspot. Bland Bornholms solskenshistorier hör koncepthuset Rå, som med kocken Jesper Volmer och Anette Heick som frontfigurer arbetar holistiskt med matmiljön. Till detta hör både bordsdukningen och kökstextilierna – och i samarbete med Rå presenterar Juna nu en ny, funktionell vårkollektion som är dedikerad råheten och autenticiteten, och hämtar inspiration från modevärlden med dubbla sömmar, läderdetaljer och metallnitar på det stora urvalet av allt från förkläde och grillvantar till grytlappar, bordstabletter, duk och brödkorg.

Att vara i köket handlar inte längre bara om att prestera en måltid, äta den och bli mätt. Modern matkultur handlar idag om upplevelser – från de extravaganta gästmiddagarna till vardagsmaten – och om allt det som vi omgärdar måltiden med, från ingredienser till designprylar. Med det för ögonen och med en särskild hälsning till alla matälskare utökar Juna i vår sitt sortiment med sparring från det professionella köket. Jesper Volmer har under tio års tid lagat mat till det danska kungahuset och fortsätter nu sin matresa med mathuset Rå, som också står bakom inspirationen till Juna-kollektionen med samma namn. Centralt i Rås filosofi står tanken om att helt enkelt optimera måltiderna, och med Jesper Volmer som co-creator på allt från dukar och köksförkläden till värmereglerande grillvantar väntar goda nyheter till hemmarestaurangen och alla foodies.

Junas Rå-kollektion i 100 % bomull med dubbla sömmar består av följande delar:

  • Förkläde med läderdetaljer och metallnitar för SEK 499,00 (rek. pris)
  • Kökshandduk i två olika storlekar (50 cm x 70 cm och 50 cm x 90 cm) till SEK 149,00 resp. 179,00/st. (rek. pris)
  • Grillvante och grytlappar (22 cm x 22 cm) med läderdetaljer och värmereglerande polyesterfyllning till styckpriset SEK 299,00 (rek. pris)
  • Bordstablett (50 cm x 35 cm) med läderdetaljer för SEK 249,00 (rek. pris) för två stycken
  • Duk i tre olika storlekar (150 cm x 180 cm, 150 cm x 220 cm och 150 cm x 270 cm) för SEK 799,00 resp. 899,00 och 999,00 (rek. pris)
  • Brödkorg (Ø: 20 cm) med quiltad botten och smart stängning för SEK 199,00 (rek. pris)

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.