31.10.2019  |  Business  |  Branschnytt

Utställning lyfter kvinnliga formgivare

Möbeldesignmuseum presenterar Female Traces.

Av Sveriges idag yrkesverksamma möbelformgivare är 76 procent män, trots att majoriteten av studenterna på våra designutbildningar är kvinnor. Med utställningen Female Traces, som pågår 12 oktober till den första mars 2020, vill Möbeldesignmuseum i Stockholm lyfta fram kvinnor som upphovspersoner till några av möbelvärldens mest uppmärksammade möbler. Utställningen presenterar sextio kvinnliga möbelformgivare, från de tidiga pionjärerna till dagens unga yrkesutövare.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.