08.09.2020  |  Kitchen  |  Design

Världens första cirkulära stekpanna

Kitchenware by Tareq Taylor satsar på hållbarhet.

I höst presenterar Kitchenware by Tareq Taylor världens första stekpanna som ingår i ett cirkulärt retursystem. När en stekpanna blivit sliten returnerar kunden den till Kitchenware by Tareq Taylor och får en annan, likadan stekpanna i retur till en lägre kostnad.

Stekpannan och plåtarna i samma serie tillverkas i Sverige av återvunna aluminiumburkar och aluminiumskrot som nått slutet av sin livscykel. Materialet används på nytt och skapar därmed ytterligare värde som råmaterial i en helt ny produkt.

”Vi arbetar för att göra våra produkter cirkulära och mer klimatvänliga. Vi strävar efter att omvandla avfall till nya resurser. Och vi är övertygade om att en cirkulär affärsmodell är vägen framåt”, säger företaget i ett uttalande.

kwbtt.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.