Vi spenderar allt mer tid i köket

Kvik presenterar Antitrendrapporten

Foto Kvik.

Coronapandemin har förstärkt trenden att vi spenderar allt mer tid i köket. En tredjedel av befolkningen spenderar 3–4 timmar eller mer i köket per dag. Samtidigt ägnar 7 av 10 mindre än en timme på att laga mat. Det visar Antitrendrapporten, en rapport om hur vi använder våra kök som tagits fram av tillverkaren Kvik baserat på bland annat en undersökning genomförd av YouGov. 

40 procent av de svarande i undersökningen anger att köket är platsen för att umgås med vänner och familj (13 procent umgås digitalt med familj och vänner i köket och 41 procent umgås fysiskt). 16 procent använder köket som arbetsplats och omkring 70 procent kommer att fortsätta arbeta hemma även efter pandemin.

Relaterat innehåll

19.11.2024Designbase.se

Carpets & Rugs växer

19.11.2024Designbase.se

Paula Gerbase utsedd till kreativ direktör hos Georg Jensen

11.11.2024Eva Solo

Sponsrad

Stilren og effektiv avfallssortering

11.11.2024Eva Solo

Sponsrad

Köksklassiker nu i återvunnet material

11.11.2024Eva Solo

Sponsrad

Vad krävs för att bli världens bästa kock?

11.11.2024Eva Solo

Sponsrad

Eva Solo: Så här mäter vi klimatavtrycket från design till bortskaffande

25.10.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Sage lanserar en ny Oracle

17.10.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Japanska nyheter från Kawai

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023