05.05.2022  |  Interior  |  Textil

Visionär geometri

Heymat presenterar Loom

Gunta Stolzl och Anni Albers, två av de första kvinnliga eleverna på den inflytelserika konst- och designskolan Bauhaus på 1920-talet, inspirerade designduon Vera & Kyte till dörrmattorna i serien Loom för Heymat. Mönstren, som bygger på tolkningar av Stolzls och Albers skisser, anspelar på de invecklade lagren i ett vävt textilmönster.

”I en designvärld dominerad av män fick kvinnliga studenter ägna sig åt traditionell vävning i en klass skapad för kvinnor. Gunta och Anni revolutionerade det traditionella vävhantverket. Med Loom-kollektionen vill vi hedra deras exceptionella talang”, säger Vera & Kyte.

www.heymat.com

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.