12.01.2022  |  Business  |  Branschnytt

Winter Nordstil 2022 blir av

Så har det blivit dags att åka till Hamburg för att göra affärer. För Nordstil, som går av stapeln helgen 15–17 januari, har fått grönt ljus av myndigheterna.

670 utställare från Tyskland, Nederländerna och Skandinavien kommer att visa upp sina kollektioner med trendiga produkter för detaljhandeln vilket gör mässan helt klart värd ett besök. Nordstil välkomnar besökare som är vaccinerade och antingen har fått sin tredje dos eller är testade.

670 utställare är, på grund av den aktuella utvecklingen av coronapandemin, alltså något färre än de 700 utställare som ursprungligen registrerades i oktober. Men det ändrar inte att de kommer att presentera sina highlights för våren och sommaren och för vissa även de kommande produkterna för höst, vinter och inte minst julen 2022, som har blivit ännu viktigare sedan Christmasworld i Frankfurt ställts in.

”Nordstil blir av! Efter de inställda och uppskjutna konsumentmässorna i Frankfurt, Paris och Stockholm är jag mycket glad att Nordstil kan äga rum och kan slå upp portarna på lördag. Våra skydds- och hygienåtgärder gör att det fysiska mötet på mässan i januari återigen blir möjligt. För det råder ingen tvekan om att mässor fortfarande är ett avgörande marknadsföringsverktyg, och att långsiktiga kundrelationer behöver personliga kontakter och utbyte”, säger Susanne Schlimgen, direktör för Nordstil.

Testa först och beställ sedan

Under 2020 och 2021 har Nordstil redan bevisat att fysiska mässor kan vara säkra i pandemitider. Det finns dock ett antal säkerhets- och hygienrutiner som kontinuerligt anpassas i nära samarbete med Hamburgs hälsomyndigheter. Sedan början av januari 2022 har säkerhetsreglerna varit stränga på grund av förekomsten av Omicron-varianten. Vid inomhusevenemang måste deltagarna uppvisa aktuella bevis på vaccination eller immunitet samt bevis på testning, som inte får vara äldre än 24 timmar (antigensnabbtest) eller 48 timmar (PCR-test) vid inträdestillfället. Det är viktigt att ta med alla nödvändiga handlingar (ID-kort, vaccinationsintyg eller app/coronapass), immunitetsbevis och ett aktuellt testbesvis. Har man fått tre vaccindoser behövs inget bevis på test.

Säkerhets- och hygienåtgärderna innefattar även registrering av besökare och utställare, ständigt byte av frisk luft och större montrar, som säkerställer möjligheten till tillräckligt avstånd.

Dessutom är ansiktsmasker obligatoriska i alla inomhusutrymmen under hela mässan.

Inspirerande upplevelser

Kreativa idéer och spännande impulser syns i Byn i Hall A3, där tio utställare återigen samlats i en gemensam presentation för att visa återförsäljarna de senaste trenderna inom merchandise, presentation och utvalda produkter ur deras sortiment.

Det speciella med Byn är att den visar hur produkter från de olika märkena kan samverka så att synergierna tas tillvara. Byn erbjuder också den perfekta möjligheten för personlig kommunikation och nätverkande.

Fräscha och originella produktidéer utöver det vanliga kommer också att presenteras på Nordlichter i hall B4, där inköpare som letar efter innovationer och högkvalitativa varor kan utforska 28 designers och start-ups som visar upp sina uppfriskande produktidéer. Varje ädel droppe har sin egen historia: Buddelheldenområdet i hall B1.0 är en av kontaktpunkterna på Nordstil. Här kommer utställare av vin och sprit att förklara koncepten bakom sina signaturdrycker över ett glas. Området inbjuder besökarna att smaka, byta och beställa.

WInter Nordstil pågår 15–17 januari 2022 och i sommar hålls Nordstil 23–25 juli.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.