01.03.2023  |  Business  |  Branschnytt

Witt köper företaget CookPerfect

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Witt investerar i teknikplattformen bakom bland annat marknadens mest exakta trådlösa stektermometer.

Företaget, CookPerfect, har en unik plattform och stort know-how inom produktutveckling. Deras unika stektermometer har funnit på marknaden sedan 2018 och säljs idag i hela världen – och är redan en integrerad del av Witts produktportfölj under namnet ”Witt by CookPerfect”.

Det speciella med CookPerfect stektermometer är köttnålen som är utrustad med hela fem sensorer som mäter temperaturen på olika ställen i köttet, samt en specialutvecklad algoritm som använder dessa mätpunkter för att beräkna kärntemperaturen och värmeflödet genom köttet. Konsumenten är alltså garanterad att kärntemperaturen alltid mäts oavsett var stektermometern placeras i köttet. Traditionella stektermometrar mäter bara temperaturen i spetsen av nålen och därför riskerar man att antingen över- eller understeka maten om termometern inte sätts exakt i mitten.

”Vi upplever en stor efterfrågan på den här typen av produkter så det är naturligtvis intressant att få ta i den absolut bästa produkten i denna nisch”, berättar Kasper Witt, Business Development & Investment Director hos Witt.

Idag är Witt starkt representerat inom pizzaugnar och i och med köpet av CookPerfect har de nu möjlighet att påskynda exportresan inom segmentet ”Grill” ännu mer.

CookPerfect:  https://cookperfect.com/

Witt A/S:  https://www.witt.dk/

För ytterligare information:

Kasper Witt, Business Development & Investment Director, Witt - kw@witt.dk

Claus Tange, Managing Director, Witt - claust@witt.dk

Henrik Buur, Sales Director, Witt - hbu@witt.dk

Mer från Witt Sverige AB

Witt Sverige AB

www.wittsverige.se

Witt A/S är Nordens starkaste brand house. Vi representerar och har agentur för en lång rad internationella varumärken, men utvecklar och distribuerar också produkter under eget namn. Gemensamt för våra många olika varumärken är, att de utvecklar exklusiva produkter och apparater till hemmet med fokus på god design. Witt har bl.a. utvecklat sin egna serie av hårda vitvaror i strömlinjeformad, nord…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.