09.05.2019  |  Business  |  Branschnytt

Ägarbyte för Designtorget

Förvärvas av Åhléns från investeringsbolaget Novax.

Åhléns förvärvar butikskedjan Designtorget från Axel Johnsons investeringsbolag Novax, med officiellt övertagande den första juni 2019. Enligt ett pressmeddelande från Åhléns kommer Designtorget fortfarande att drivas som ett eget företag, men efterhand kommer samarbetet mellan bolagen att fördjupas. Bland annat kommer Designtorgets sortiment att finnas tillgängligt på utvalda Åhléns-varuhus och på ahlens.se.

Förvärvet av Designtorget utgör en del i Åhléns arbete med att möta konsumtionstrender och en fortsatt stark digitaliseringsvåg, genom att skapa ett attraktivt och marknadsledande erbjudande inom hem, mode och skönhet. Designtorget har ägts och förvaltats av Novax sedan 2003. Kedjans försäljning sker online samt i elva butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala samt på Arlanda flygplats. De ekonomiska villkoren kring ägarbytet kommuniceras ej.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.