14.01.2020  |  Furniture  |  Design

7-9-13

Ny soffa till FDB Møblers kollektion av klassiker.

Till hösten lanserade FDB Møbler en modulär soffa, som är anpassad för en modern livsstil och i design av Thomas E. Alken. Soffan tar utgångspunkt i FDB Møblers DNA gällande funktionella och estetiska möbler, men med en modern prägel.

7-9-13, som soffan heter, är den första modulära soffan i FDB Møblers stora sortiment. Den nya soffan har designats för en modern livsstil, med tanken att den ska kunna användas både till att sova, äta och koppla av i. Detta är möjligt på grund av dess sittkomfort, en fast framkant och flyttbara dynor. Namnet står för de tre bredder av moduler som soffan består av (70, 90 och 130 centimeter). Modulerna kan kombineras på ett stort antal olika sätt. Materialen har valts ut med en önskan om att skapa lång hållbarhet och slitstarkhet, samtidigt som de miljömässiga aspekterna tillgodoses. Trät som har använts är, precis som för resten av FDB Møblers sortiment, från europeiska FSC-certifierade skogar. Soffan kommer både med Oeko-tex-certifierad polyester och i ett speciellt ullmaterial, där 30 procent av ullen har bytts ut mot lin, vilket reducerar klimatbelastningen. 7-9-13 tillverkas med svart eller naturfärgad ram samt moduler i grå, buteljgrön och beige polyester samt blå, grå och brun ullblandning.

www.fdbmobler.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.