Skandinavisk design

Ledning & drift

180-åriga Kähler skapar konst åt folket

För 180 år sedan var Kählers mission att erbjuda konst åt folket. Så är det än idag. ”Kähler ska arbeta med demokratisk design i en reflektion av vår samtid och på det sättet ta fram tidsenliga produkter”, säger Marie Kristine Schmidt från Rosendahl Design Group, apropå Kählers 180-årsjubileum.

Ledning & drift

Broste Copenhagen: Ett inredningshus med hållbara ambitioner

”Vi har rört oss från att vara en ljusgrossist till att bli ett inredningshus”. Det berättar Broste Copenhagens VD, Kim Larsen. Hans vision för verksamheten har vuxit, inte minst i form av ett samspel mellan god design och hållbarhet i kombination med Broste Copenhagens DNA.

Textil

Textilerna skapar våra hem

Gartex A/S, som är en av Danmarks ledande leverantörer av gardinmetervara, firar i år 20 år i branschen. Sedan starten i slutet av 1990-talet har företaget utvecklats till att bli mer än en grossistverksamhet. Idag utvecklar och designar Gartex A/S varje säsong nya kollektioner under varumärket Gartex Living, som uteslutande säljer gardinmetervara, medan varumärket Compliments består av produkter inom ramen för hemtextil.

Textil

Vipps första textilkollektion

Kuddar, plädar och mattor i olika material och färger.

Design

Nyheter i retrofärger

2019 är ett speciellt år för Bodum, som nu firar sitt 75-årsjubileum.

Textil

Varm minimalism

Strikaholic presenterar varma nyheter i brända färgtoner.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.