09.01.2020  |  Interior  |  Textil

75 flaskor = 1 kvadratmeter matta

Rug Solid skapar textil av återvunnen plast.

Det danska designvarumärket Rug solid presenterar en ny serie mattor med namnet PET, som har tillverkats av 100 procent återvunnen plast från återvunna plastflaskor. Närmare bestämt består varje kvadratmeter PET-matta av upp till 75 plastflaskor. Till ytan liknar PET-mattorna ullmattor, men de är mjukare att röra vid samt att de är resistenta mot vätskor, vilket gör dem slitstarka, praktiska och enkla att hålla rena. PET-serien från Rug solid består av mattorna Gradient och Retro, som kommer i två färgkombinationer vardera. Gradient övergår från mörkgrön till ljusgrön samt från svart till ljusgrå/beige. Retro-mattorna finns i färgkombinationer av blå och vinröda nyanser.

Mattorna tillverkas i storlekarna 60x90 centimeter, 65x135 centimeter, 75x200 centimeter samt 140x200 centimeter.

www.rugsolid.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.