16.08.2019  |  Business  |  Branschnytt

Amazon utreds av EU-kommissionen

E-handelsjätten kan ha brutit mot konkurrensregler.

I mitten av juli inledde EU-kommissionen en formell undersökning av e-handelsjätten Amazon. Syftet är att utreda om Amazon bryter mot unionens konkurrensregler genom att samla in information från oberoende återförsäljare som använder sig av Amazons marknadsplats.

”Europeiska konsumenter handlar allt mer online. E-handeln har ökat konkurrensen och fört med sig ett större urval och bättre priser. Vi måste försäkra oss om att stora aktörer inte motverkar detta genom att snedvrida konkurrensen”, säger EU-kommissionären Margrethe Vestager, som ansvarar för konkurrensfrågor, i ett pressmeddelande.

Amazons metoder kan utgöra missbruk av dominerande marknadsställning och i så fall medföra böter. Det finns ingen tidsgräns för hur lång tid undersökningen kan ta.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.