12.11.2019  |  Interior  |  Food

Av växter, för växter

Tillverkat av plantbaserade material.

Verti Copenhagen har en hållbar agenda och arbetar med kvalitetsprodukter som tillverkas med utgångspunkt från hållbara material och goda produktionsförhållanden. En nyhet är att deras Vertiplants nu tillverkas i biopolymer, ett material som består till 94 procent av växtbaserade material och ekologisk biomassa istället för traditionell plast.

Arboblend® 3180X, den tekniska beteckningen för denna form av biopolymer, är godkänt som ekologiskt material av EU med fyra stjärnor av fyra möjliga, och därmed sex procent ifrån att vara CO2-neutralt. Materialet uppfyller livsmedelslagstiftningen med avseende på kontakt med livsmedel. Det innebär att man kan plantera kryddväxter samt förvara frukt och grönt i Vertiplants-produkterna.

Det modulära systemet gör det även möjligt att skapa gröna områden och en bättre inomhusmiljö. Denna lösning möjliggör att ha plantor i hemmet också i den typ av urbana miljöer där platsbrist ofta utgör ett problem.

www.verticopenhagen.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.