24.07.2020  |  Furniture  |  Outdoor

Bord, vik dig

Återlansering av klassiska utomhusmöbler.

Børge Mogensens funktionalistiska tankegång framgår tydligt i det fällbara setet av bord och bänkar för utomhusbruk, som möbelarkitekten designade 1971. Carl Hansen & Søns utomhuskollektion består av möbler från tre stilsättande formgivare, Børge Mogensen, Bodil Kjær och Morten Gøttlers. Kollektionen inkluderar mat- och sidobord, matbordsstolar och vilstolar, fotpallar och lådor samt bänkar, som alla balanserar form och funktion. Børge Mogensens utomhusserie flyttar ut det fokus på detalj som ofta är förbehållet inomhusmöbler. Serien tillverkas i solitt, obehandlat FSC-certifierat teakträ, med behagliga Sunbrella-textilier. Originalmodellerna med trälameller från 1960- och 1970-talen inkluderar klappstolar, bänkar och ett bord, som ursprungligen var tänkt för Mogensens egen altan. Möblerna har nu återlanserats för ett modernt liv. De kan förvaras enkelt och prydligt tack vare sin praktiska fällbara konstruktion, med väggupphängning.

www.carlhansen.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.