23.09.2019  |  Interior  |  Design

Dörrstoppande skulptur

Alessi återlanserar design av Philippe Starck.

1996 designade den legendariske franske designern Philippe Starck Dédé, som är lika mycket en dörrstopp som också en skulptur. Ursprungligen tillverkades Dédé i stöpt aluminium, men 2019 års version består av termoplast och kommer i rosa och bruna metallfärger.

Dörrstoppen liknar en lätt ihopsjunken tänkande figur, och dess unika design gör den till ett expressivt och funktionellt föremål för vardagen. Dédé har en lekfull och rund form som överraskar. Det kreativa och poetiska uttrycket är utmärkande för Philippe Starck, som även har designat den berömda citruspressen Juicy Salif för Alessi.

www.alessi.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.