09.08.2019  |  Furniture  |  Design

Danska LIND DNA överför sin framgång med återvunnet läder till en helt ny möbelkollektion

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Med gedigna material som återvunnet läder, ull och nordeuropeiskt stål har LIND DNA skapat en tidlös och funktionell möbelkollektion, som kombinerar idén om funktionalitet och estetik.

De enkla linjerna i den nya möbelkollektionen från LIND DNA är inspirerade av den nordiska trenden, samtidigt som kollektionen fortfarande är mångkulturell. Möblerna är både kreativa och klassiskt tidlösa, vilket gör att designen passar både de nordiska och de internationella marknaderna som LIND DNA handlar med.

Bakom möbelkollektionen står Preben Lind, som har designat möblerna helt i linje med LIND DNAs överordnade kärnvärden. Estetisk funktionalitet och danskproducerat hantverk med bärkraftigt ansvar som bärande element.

"Vi har fokuserat på kombinationsmöjligheter i designen och kombinerat läder med stål, och i några fall även med ull, aluminium och mässing. Kombinationen av former, linjer och material har lett till just det funktionella designuttryck, som vi ser att det finns en marknad för", konstaterar Preben Lind, "och vi har redan fått det bekräftat i form av mycket positiv respons." 

De nya möblerna består av en bänk i olika storlekar, två konsolbord samt två bord i olika storlekar. Möblerna är designade i svart, pulverlackerat stål med återvunnet läder, som är tillgängligt i olika färger. 

"Bänkarna och borden har en detalj gemensam. Ett centrerat, runt ornament i aluminium eller mässing som fäster den vändbara dynan till bänken. Dynan har återvunnet läder på den ena sidan och ull på den andra, och man väljer själv vilken sida man vill visa upp. På borden fäster ornamentet det vändbara lädret till bordsskivan. Lädret har olika färg på varje sida så att man själv kan byta färg på bordsskivan efter smak och behag. Samtliga av möblerna är tillräckligt små för att placeras var som helst – i entrén, vid sidan om sängen eller som sidobord till en soffa eller en stol – men de kan även stå ensamma som ett separat designföremål", avslutar Preben Lind.

Tags: LIND DNA ApS

Mer från LIND DNA ApS

LIND DNA ApS

www.linddna.com

  • johan@happynest.se
  • +46 019-107670
  • Agent HAPPYNEST/JSA SWEDEN AB, Johan Sjöstedt, Salamandervägen 16, 702 36 Örebro

We offer you an entire world of table top products and interior design concepts, that are beautifully designed to complement each other. Design, craftsmanship, local production and zero waste is our philosophy. Craftsmanship and the art of creation is what everything is about at LIND DNA. When ever possible, we insist on our own, local production in Denmark. We choose to do this…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.