11.02.2020  |  Dining  |  Food

Danskt hygge från skafferiet

Ib Laursen breddar med delikatesser.

Danska Ib Laursen lanserar nu en ny delikatesslinje, Proviant. Namnet kommer från att Ribe, där företaget är baserat, var en hamn som vikingarna ofta utgick från under sina seglatser. Här brukade de med andra ord proviantera. Dessutom var Ib Laursen ursprungligen en traditionell matvaruaffär, dit man kom för att göra sina vardagsinköp. På förpackningarna är bokstäverna 'vi' framhävda, vilket syftar på att mat och dryck är något man bör avnjuta tillsammans med sina nära och kära. Sortimentet består bland annat av oljor, kryddor, kaffe, te, örtte, smaksatt sirap, senap och marmelad, som där det är möjligt består av lokala ingredienser. Alla produkter tas fram i samarbete med danska leverantörer. Bland annat görs marmeladen utanför Ribe, medan kaffet rostas i Köpenhamn.

www.iblaursen.dk

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.