12.06.2019  |  Kitchen  |  Branschnytt

Designklassiker återvänder till Skandinavien

Ägarbyte för Rosti.

Köksutrustningsföretaget Rosti grundades i Danmark på 1940-talet. 1993 såldes det till holländska Mepal med återvänder nu till Skandinavien och ägs från den 1 juni 2019 av F&H Scandinavia.

Rosti är antagligen mest känt för den ikoniska Margrethe-skålen, som designades i början av 1950-talet av Bernadotte & Bjørn i Köpenhamn. En av formgivarna, Sigvard Bernadotte, som var bror till den danska drottningen Ingrid, fick 1954 tillstånd att döpa skålen efter den dåvarande danska prinsessan Margrethe. I och med ägarbytet äger nu F&H Scandinavia alla rättigheter för produktion och försäljning av Margrethe-skålen. Rostis sortiment i övrigt består bland annat av skålar, porslin, knivar, tallrikar och husgeråd.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.